top of page

Jsem Monika Hroudná, rozená Rybecká


Narodila jsem se v červnu 1989 v Hodoníně. Celé své dětství i dospívání jsem prožila v Ratíškovicích po boku milujících rodičů a mladšího brášky. Vystudovala jsem Ekonomické lyceum v Hodoníně a po maturitě se rozhodla, že si místo dalšího vzdělávání zvolím svoji cestu. Prožila jsem hezké časy na Šumavě i v Brně, ale nakonec se vrátila do své rodné „hroudy“, kde se ze mě stala v září 2016 Monika Hroudná.

Od maturity jsem pracovala a sbírala pracovní zkušenosti v oblasti účetnictví, mezd a personalistiky. Od roku 2013 pracuji v MŠ a ZŠ Ratíškovice jako mzdová účetní a rozpočtářka. Od roku 2017 jsem jedna z organizátorek Školního plesu, který letos slavil páté výročí.


Díky své praxi mám zkušenosti ze soukromého i státního sektoru. V červnu roku 2017 jsem se stala maminkou na plný úvazek, od května 2020 dokonce dvojnásobnou. A protože já sama jsem s rodiči a bratrem prožila krásné dětství (za které jim tímto moc děkuji), chci to samé pro své děti. Snažíme se s manželem v dětech probudit lásku k cestování, přírodě, historii a knihám stejně jako máme my. Ale úplně nejraději trávím svůj volný čas u dobré knihy s výbornou kávou v ruce.

Vždy jsem byla empatická a díky rodičovské dovolené jsem dostala prostor se realizovat i po této stránce. S maminkami a kamarádkami z Ratíškovic a blízkého okolí se snažíme pomáhat všem za jakékoli situace – ať je to za covidu, po tornádu či jiných katastrofách, maminkám v nouzi, dokonce i zvířecím útulkům… Od letošního roku jsem součástí týmu neziskového spolku S Nadějí – Cum Spe, který vznikl z party úžasných lidí pomáhajících po tornádu v roce 2021.

Už zhruba 4 roky se snažím v naší obci bojovat za lepší dětská hřiště, která jsou zde velmi zanedbávána. A to je i důvod, proč jsem se přidala ke sdružení nezávislých kandidátů PRO. Protože rodina je pro mě a celou naši stranu PRO vždy na prvním místě. Nesnažíme se o velká gesta, chceme lepší prostředí pro naše děti. Aby měly chuť trávit volný čas na čerstvém vzduchu a my je nemuseli doma tahat od počítače. Chceme je od malička podporovat v úctě k tradicím, protože je důležité, abychom si je právě zde na vesnici zachovali. A hlavně chceme ze svých dětí udělat další slušné ratiškovské občany, kteří nedají na své rodné Ratíškovice dopustit – stejně jako my.


Mé motto: „Neměli bychom si namlouvat, že musíme činit obrovské věci. Stačí malé, ale s obrovskou láskou.“ – Matka Tereza







bottom of page