top of page

Jsem Martin Macek


Mé jméno je Martin Macek, narodil jsem se 3. prosince roku 1994 a celý život žiji v Ratíškovicích, kde jsem navštěvoval zdejší základní školu. Po maturitě na SPŠ Edvarda Beneše v Břeclavi jsem pokračoval na Fakultu elektrotechniky a komunikačních technologií, kde jsem úspěšně vystudoval bakalářský obor Angličtina v elektrotechnice a informatice.


Nyní pracuji jako správce IT ve firmě GUMEX ve Strážnici. IT a technika mě lákala již od útlého mládí, kdy jsem se začal "hrabat" v počítačích a pomáhal řešit problémy kamarádům a známým. Během studia jsem se počítačům a nejrůznější technice věnoval i nadále. To mě vedlo k tomu si založit menší prodejnu s IT příslušenstvím u nás v Ratíškovicích. Rozmanité škále zákazníků jsem poskytoval HW a SW servis počítačů a chytré elektroniky.


Kromě IT se věnuji Junáku, jehož součástí jsem od svých 7 let. Po začátcích v oddíle (Tuláci) a účastech na desítkách skautských akcí, které jsem později organizoval či byl v jejich organizačních týmech, jsem se zaměřil na středisko v Ratíškovicích. Jako skaut jsem se dostal několikrát do zahraničí, kde jsem například zastupoval náš stát na Mezinárodním setkání roverů ve Spojených arabských emirátech.


Přes techniku jsem se dostal ke kulturním akcím a kultuře celkově. Tři roky jsem zvučil obecní akce a poté se dostal i k jejich samotné organizaci, kde jsem uplatnil zkušenosti ze skauta. Se spolkem Ratíškovice kulturně se snažíme o vyváženou kulturu, například zatím dvěma úspěšnými sezonami letního kina v Ratíškovicích.


Má podpora nezávislého uskupení PRO (Podpora Ratiškovských Občanů) v letošních volbách do zastupitelstva pramení ze shodných vizí budoucnosti naší obce: transparentnost, kultura, moderní obec a především rodina. Nechť jsou Ratíškovice krásnějším a příjemnějším místem pro život nás i budoucích generací.






bottom of page