top of page

Jsem Lukáš Břoušek


Jmenuji se Lukáš Břoušek a narodil jsem se 1. září 1991 v Hodoníně. Ve městě Hodoníně jsem také vyrůstal až do svých 16 let. Rodiče, především mamku ratiškovijanku, lákal klidnější život na vesnici a tak jsme se v roce 2008 přestěhovali do nově postaveného domu.


Po maturitě jsem šel studovat na Vysoké učení technické v Brně. Bakalářské studium bylo zaměřené čistě na strojírenství. Navazující magisterský stupeň jsem distančně věnoval dvouoboru, a to strojírenským technologiím na fakultě strojní a průmyslovému managementu na fakultě podnikatelské. Během studií jsem začal pracovat na vývoji a stavbě strojů.


Aktuálně se věnuji stavbám, úpravám a optimalizaci strojů či linek, automatizaci, kontrole procesů, aplikaci nových technologií a zeštíhlování výroby. Součástí je také zajištění investic a kontrolu nad financováním projektů.

V komunální politice se pohybuji od roku 2018 jako člen finančního výboru. Mojí motivací pro kandidaturu ve volbách za uskupení PRO je aktivní podílení se na chodu a směřování obce. Primárními agendami jsou pro mne rozvoj a modernizace obce, správa i kontrola hospodaření obce a sport.


Ve volném čase se snažím co nejvíce cestovat. Baví mě poznávání nových míst a kultur. Dalšími zálibami jsou sport, motorsport a četba.







bottom of page