top of page

Jsem Jožka Novák


Jmenuji se Josef Novák, narodil jsem se 9. 7. 1990 v Hodoníně a převážnou část svého života jsem strávil v Ratíškovicích. Prošel jsem místní základní školou a úspěšně odmaturoval na střední odborné škole ve Strážnici. Po bydlení v Brně a Kyjově jsem se do Ratíškovic vrátil. V současnosti pracuji jako skladník, řidič a prodejce v kyjovských stavebninách.


Již od dětství mám rád rybaření, při kterém se ve volných chvílích snažím relaxovat. Největším mým koníčkem a vášní je ale muzika. Velký vliv v tomto na mě měl můj děda. Ten mě v 11 letech naučil hrát na baskřídlovku a vypěstoval ve mně lásku k muzice, folkloru a kultuře obecně. Od té doby se aktivně pohybuji v muzikantském kolektivu a místním kulturním prostředí.


V současnosti jsem čerstvým předsedou spolku Veselá muzika Ratíškovice z.s. a zároveň vedoucí této kapely, která úspěšné reprezentuje naši obec v Česku i v zahraničí. Podílel jsem se také na navázání spolupráce s chorvatským Daruvarským Brestovem, s jejichž místními lidmi a muzikanty udržujeme výborné vztahy. Důkazem budiž jejich další návštěva na letošním festivalu dechových hudeb u nás v Ratíškovicích, na jehož organizaci se též aktivně podílím.


Mojí motivací ke kandidatuře v uskupení PRO je podpora ratíškovského folkloru, udržování tradic a rozvoj místní lidové kultury.





bottom of page