top of page

Koaliční smlouva podepsána

Milí spoluobčané, kamarádi a podporovatelé,

po více než dvoutýdenním vyjednávání došlo během dnešního podvečera k podpisu koaliční smlouvy, a to hned třemi stranami: PRO - Podpora Ratiškovských Občanů, KDU-ČSL Ratíškovice a Živé Ratíškovice. Tři nejsilnější kandidátky tak díky programové shodě a společným hodnotám spojily síly.

Jsme moc rádi, že Vám nyní můžeme oznámit složení vedení obce, které budeme navrhovat na ustavujícím zastupitelstvu, které proběhne v pondělí 24. října v 17:00 na Spolkovém domě.

Za PRO předkládáme 3 radní - Martina Šupálka, Filipa Kundratu a Radima Slezara, Martin pak bude všemi koaličními partnery navržen do funkce uvolněného starosty. Za KDU-ČSL Ratíškovice je plánován jeden radní - Josef Uhlík, který by měl zastávat pozici uvolněného místostarosty. Na post třetího radního pak navrhneme Filipa Zdražila.

Věříme, že nové složení vedení obce bude moct pracovat pro obec efektivně a nová energie tak obci prospěje v dalším rozvoji. Zároveň vnímáme potřebu kontinuity, abychom plynule mohli navázat na již rozběhnuté projekty a učili se z letitých zkušeností Josefa Uhlíka. Koalice se nám takto jeví jako nejvhodnější pro fungování po celé čtyřleté období, během kterého chceme dosáhnout splnění společných programových bodů, které jsme vypsali v koaliční smlouvě. Na každý kalendářní rok pak ještě rada obce připraví programové prohlášení, které Vám všem představí, čemu se vedení obce bude v daném roce věnovat. Je však jasné, že spousta projektů, příležitostí a priorit přijde až v průběhu volebního období. Pro naši obec budeme společně pracovat svědomitě, s pokorou a s odhodláním.

Ještě jednou děkujeme všem za podporu, kterou jste nám projevili v letošních volbách. Srdečně Vás zveme na ustavující zasedání zastupitelstva, kde společně s ostatními zastupiteli složíme slib. Budeme se na Vás těšit.

Koaliční smlouvu si můžete k přečtení stáhnout níže.


Koaliční smlouva 2022 - 2026_sken
.pdf
Stáhnout PDF • 6.10MB




bottom of page