top of page

Jsem Jakub Tomančák


Mé jméno je Jakub Tomančák a pracuji jednu dekádu jako technik výplachového servisu u Moravských naftových dolů. Mou pracovní náplní jsou práce spojené s hledáním nových nalezišť ropy, plynu či termálních vod. Dosavadní pracovní život mě zavedl i do různých míst Evropy, díky tomu jsem získal zkušenosti a rozhled.


V Ratíškovicích žiji téměř celý svůj život. Zde se svou přítelkyní vychováváme 1,5letého syna. Mezi mé záliby patří zejména příroda a vše kolem ní. Jsem členem místního mysliveckého spolku Dúbrava, kde vykonávám funkci finančního hospodáře a jsem také členem Komise životního prostředí v naší obci. Dále mě baví literatura, sadaření zahradničení, vinařství, folklór a sport všeho druhu. Přes 20 let jsem v kuželkářském oddíle vcelku úspěšně reprezentoval ratiškovický SK Baník.


Se spolkem PRO kandiduji, protože chci aktivně podpořit snahu mladých lidí (a zkušené seniorky) o pozitivní změny a inovace v naší obci. Jelikož mi není lhostejný její vývoj a věřím, že je tu stále co zlepšovat.


V životě se řídím mottem Jana Wericha : "Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod."





bottom of page